تگ عنوان چیست؟ و چه اهمیتی در سئو دارد؟
اگر شما قبلا از موتورهای جست وجو استفاده کرده باشید مطمئنا تگ عنوان را مشاهده نموده اید. اگر سرچ ترم، «سئو کار حرفه ای» را در گوگل سرچ کرده باشید، لیستی از نتایج به دست می آید که به صورت قطعه قطعه نشان داده می شوند. خواهید دید که یکی از نتایج برتر سایت اسماعیل سحاب است.
در تصویر نشان داده شده، برچسب عنوان صفحه “سئوکار حرفه ای کیست؟ – اسماعیل سحاب” است.
این همان چیزی است که کاربران و موتورهای جستجو به عنوان تگ صفحه شما مشاهده خواهند کرد.
غالباً، این اولین محتوایی است که آنها از سایت شما مشاهده خواهند کرد و این دلیل بزرگی است که وقت و تلاش خود را برای بهینه سازی تگ های عناوین تک تک صفحات سایتتون صرف کنید.
تگ عنوان المنتی در زبان HTML است که عنوان یک صفحه وب یا عنوان SEO را مشخص می کند.عنوان سئو همراه با حداقل یک URL و یک توضیح متا از صفحه است. تگ عنوان در صفحات نتایج موتور جستجو(SERP) به عنوان قابل کلیک برای یک نتیجه مشخص نمایش داده می شوند و برای استفاده سئو و به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی بسیار مهم هست.
تگ عنوان کاربر را ترغیب می کند تا از طریق سرپ (یا هر کجا که باشد) بر روی پست شما کلیک کند.
در اینجا چند دلیل در رابطه با اهمیت برچسب های عنوان آورده شده است:
- برداشت و اثرگذاری روی مخاطب: عنوان سئو صفحه وب شما معمولاً اولین چیزی است که بازدیدکننده بالقوه هنگام انجام جستجو متوجه آن می شود. بنابراین این فرصت شماست که اولین برداشت مثبت را داشته باشید.
- برندینگ: مردم به مارک ها اعتماد دارند. اگر در صنعت خود دنبال برندینگ هستید، مطمئن شوید که نام برند خود را به طور برجسته در برچسب عنوان خود به مخاطب نشان می دهید.
فراموش نکنید که Google (و سایر موتورهای جستجو) برای درک مفهوم صفحه شما، به برچسب عنوان شما نگاه می کنند. به همین دلیل ارتباط زیادی بین استفاده از کلمات کلیدی اصلی در عنوان صفخه و رتبه بندی وجود دارد.
چه مواردی را هنگام بهینه سازی تایتل و عنوان سئو باید رعایت کرد؟
آیا تا به حال در صفحه نتایج گوگل(سرپ) نتیجه ای دیده اید که به این شکل باشد؟
این به عنوان برش یا کات آف تگ عنوان شناخته می شود.
گوگل بعد از حدود 50-60 کارکتر شروع به قطع برچسب های عنوان در سرپ ها می کند. در واقع نمایش تایتل بر اساس پیکسل است، اما 50-60 کارکتر یک قانون خوب است. بنابراین سعی کنید برچسب های عنوان صفحات وب خود را در این طول نگه دارید.
می توانید تگ عنوان خود را با یکی از این ابزارها بر اساس پیکسل آزمایش کنید:
در ادامه چند نکته دیگر ذکر می شود که باید هنگام بهینه سازی تگ های عنوان به خاطر داشته باشید:
- برای کاربر بنویسید، نه موتور جستجو: دسته ای از کلمات کلیدی با ظاهری غیر طبیعی را در عنوان های سئو خود وارد نکنید و از کی ورد استافینگ دوری کنید. دیگر سال 1998 نیست! و گوگل روزانه بر اساس الگوریتم های خود از قبیل پاندا، مرغ مگس خوار، برت و… سعی دارد بهترین نتیجه را به مخاطب ارائه بدهد.
- اطمینان حاصل کنید که همه عنوان ها منحصر به فرد هستند: عنوان های تکراری یک مشکل است. و باعث ایجاد کنیبالیزیشن و افزایش اسپم اسکور سایت می شود، سعی کنید از این کار اجتناب کنید.
- اطمینان حاصل کنید که برچسب عنوان در همه صفحات وجود دارد: اطمینان حاصل کنید که تمام صفحات وب سایت شما دارای برچسب عنوان هستند.
چگونه بهینه ترین عنوان سئو برای پستمان داشته باشیم؟
بدین منظور گام های زیر طی کنید:
-
-
برای صفحه وب مناسب ترین کلمه کلیدی را انتخاب کنید.
برای این که تجاری ترین کلمه کلیدی را پیدا کنید می توانید به مقاله آموزش یافتن بهترین کلمات کلیدی مراجعه کنید.
-
لانگ تیل کلمه کلیدی اصلی خود را پیدا کنید.
همیشه باید یک کلمه کلیدی اصلی را هدف قرار دهید. اما معمولاً هدف قرار دادن یک یا دو کلمه کلیدی لانگ تیل و چند سیلابی نیز منطقی است.
چرا؟ زیرا رتبه بندی و رنک گرفتن برای کلمه کلیدی اصلی شما ممکن است زمان بر و پر هزینه باشد. اما می توانید خیلی سریع شروع به دریافت ترافیک از کلمات کلید لانگ تیل کنید.
اما کلمات کلیدی لانگ تیل چیست؟ کلمات کلیدی Long tail عبارتند از کلمه کلیدی با حجم جستجوی بسیار کم که سریع رتبه می گیرند. و رقابت چندانی ندارد.
-
پیش نویس عنوان خود را بنویسید.
در ادامه به چند نکته توجه کنید:
-
-
- بر توصیفی بودن عنوان تمرکز کنید: این مقاله باید به طور دقیق آنچه مربوط به صفحه است را توصیف کند و انتظارات خواننده را برطرف کند.
- طول عنوان را کوتاه بنویسید: عنوان شما نباید بیش از 50 الی 60 کارکتر باشد.
- عنوان حاوی کلمه کلیدی باشد: مطمئن شوید که کلمه کلیدی اصلی خود را در عنوان قرار دهید. و اگر ممکن بود، از کلمات لانگ تیل نیز استفاده کنید.
-
-
-
دلیلی که محتوای شما را از رقبا متمایز می کند، در عنوان بازگو کنید.
-
هرکسی که جستجویی را انجام می دهد به دنبال چیزی است. اما این چیز همیشه یکسان نیست. کاربران تمایل دارند در نتایج جستجو به دنبال “کیفیت” های خاصی باشند. این به سوال یا واژه مورد جست وجو وابسته است. با این وجود، اگر صفحه یا پست خود را در مورد حل یک سوال یا موضوع خاص ایجاد کرده باشید، احتمالاً بین “ویژگی هایی” که محتوای شما را تجسم می کند و کیفیتی که افراد می خواهند ببینند همپوشانی وجود دارد. شما فقط باید در عنوان سئو خود این موارد را برای بازدیدکنندگان به وضوح بیان کنید.
در ادامه پنج “ویژگی” وجود دارد که افراد برای آنها ارزش قائل هستند و شما باید آن را در عنوان بیان کنید.
- کامل بودن مقاله و میزان دقت آن: مردم منابع کامل و عمیق را دوست دارند. به همین دلیل همبستگی واضحی بین طول محتوا و رتبه بندی وجود دارد. اگر منبع شما از سایر نتایج جستجو دقیق تر و کامل تر است، آن را پنهان نکنید. با افزودن عباراتی به برچسب عنوان، کاربر را تهییج به کلیک کنید، کلماتی مثل: “نهایی”، “کامل”، “قطعی”، “گام به گام” و غیره
- لیست ها و تعداد: مردم پست های لیست دار را دوست دارند. پیشنهاد می کنیم همیشه یک عدد را در عنوان خود قرار دهید تا تعداد را مشخص کند.
- با سرعت و مختصر بیان نمودن: بیان نمودن اطلاعات اضافی و گزافه گویی یک مشکل واقعی است. اگر محتوای شما مختصر و مفید و در حد نکته است، موفقیت شما در آن است. با درج کلماتی مانند: “سریع”، “ساده”، “… در X دقیقه” و غیره کاربر را از نوع محتوا مطلع کنید.
- تازگی محتوا: کاربران در پی جدیدترین راه حل ها برای حل مشکلات و پرسش های خود هستند. بهتر است تاریخ انتشار محتوا را از نظر ربات های گوگل ناپدید نکنید تا کاربران از آخرین تاریخ بروز رسانی محتوا در سرپ آگاه باشند. بهتر است، با کلمات و عباراتی از “آپدیت 20XX”، “آپدیت 20 مهر 13XX”، “آخرین به روزرسانی در 18 ژانویه” و … را به عنوان خود اضافه کنید.
- ذکر نام برند: کاربران به احتمال زیاد روی نتیجه جستجوی برندی که می شناسند و به آن اعتماد دارند کلیک می کنند. بنابراین، اگر در صنعت خود مشهور هستید، نام تجاری خود را به تگ عنوان خود اضافه کنید.
هنگامی که در صفحه اول سرپ قرار گرفتید، چکار کنیم؟
چرا تا اینجای مقاله ما در مورد نرخ کلیک (CTR) صحبت نکرده ایم؟ آیا نرخ کلیک یک عامل رتبه بندی است؟
بله، قطعاً همینطور است.
اما نکته مهم اینجاست؛ تا رسیدن و قرار گرفتن در صفحه اول گوگل، صرف وقت و تلاش برای بهینه سازی CTR هیچ فایده ای ندارد.
چرا؟ زیرا اکثر مردم از صفحه اول نتایج فراتر نمی روند.
این بدان معنی است که میزان نمایش شما در SERP ها کم خواهد بود. کافی است ابزار سرچ کنسول گوگل را بررسی کنید.
با این حال، هنگامی که که در نتایج صفجه نخست قرار می گیرید، بهینه سازی نرخ کلیک معنی پیدا می کند.
در اینجا چند روش برای افزایش CTR با تگ عنوان مطرح کردیم:
1. خواننده را با افزودن کلمات احساسی به عنوان خود درگیر کنید.
حیرت آور. قابل توجه. شگفت انگیز. خارق العاده و غیره.
اینها همه کلمات قدرتمندی هستند که احساسات افراد را تحت تأثیر قرار می دهند. درج این موارد در برچسب های عنوان می تواند معجزه هایی را برای CTR ایجاد کند.
2. براکت و پرانتز به عنوان سئو اضافه کنید.
افزودن براکت و پرانتز می تواند به شکستن عنوان شما منجر شود و همین نکته به بهبود خوانایی کمک کند.
3. حس “کنجکاوی” مخاطب را در عنوان برانگیزید.
همانطور که حدس زده اید، در این روش روانشناسی وجود دارد. اما باید مراقب این روش باشید که به سمت تکنیک کلاه سیاه clickbait نروید.
4. عنوان خود را با کلمه کلیدی اصلی شروع کنید.
شروع کردن عنوان با کلمه کلیدی به معنای قرار دادن جزئیات مهم (یعنی کلمه کلیدی شما) در ابتدای تگ عنوان است.
این تکنیک توجه مخاطب را به خود جلب می کند. اگر عنوان خود را با کلمه کلیدی شروع کنید، کلمه کلیدی شما این اولین چیزی است که بازدیدکننده خواهد خواند. این امر نه تنها به جلب توجه آنها کمک می کند، بلکه باعث می شود که مخاطبین اطمینان حاصل کنند که صفحه یا پست شما با کوئری مورد سرچ آنها مرتبط است. و قطعا این می تواند عامل رتبه گیری شما باشد.
چرا گوگل تگ های عنوان را بازنویسی می کند؟
گوگل عادت دارد گاه به گاه عنوان های سئو را بازنویسی کند.
این می تواند برای مدیر سئو ناامیدکننده باشد، به خصوص زمانی که شما وقت خود را صرف ساختن و بهینه سازی عنوان کرده باشید.
پس چرا گوگل این کار را می کند؟
در اینجا چند دلیل ذکر شده است:
1. گوگل فکر می کند برچسب عنوان شما به درد مخاطب نمی خورد.
در سال 2016، از گری ایلیس(Gary Illyes) در مورد بازنویسی مداوم گوگل تگ های عنوان سوال شد. این پاسخ او بود:
ما هرگز بازنویسی عناوین را ترک نخواهیم کرد. بسیاری از سایت ها عنوان ندارند. در واقع، گوگل همیشه عناوین را بازنویسی می کند. اگر دست از بازنویسی عناوین برداریم، نمی توانیم نتایج مفیدی به کاربران خود ارائه دهیم.
2. گوگل فکر می کند برای یک درخواست خاص یک تگ عنوان مناسب تر وجود دارد.
گوگل همیشه برچسب های عنوان را بازنویسی نمی کند. این بازنویسی وابسته به پرس و جو و کوئری سرچ شده توسط کاربر است.
3. Google برای تعیین موضوع صفحه وب از لینک سازی داخلی و خارجی کمک می گیرد.
گوگل برای پی بردن به مفهوم اینکه صفحه یا پست شما درباره چیست، به متن لینک یا انکر تکست، لینک سازی داخلی و خارجی نگاه می کند.
نتیجه گیری مقاله
تگهای عنوان زیاد پیچیده نیستند. آنها فقط کمی وقت و تلاش می خواهند تا بهینه شوند. شما باید سعی کنید آنها را به طور مداوم آزمایش و خطا کنید. اگر بازدید کافی دارید، می توانید آزمایش های پشت سرهم انجام دهید تا ببیند کدام عنوان بهترین عملکرد را دارد. هر چند این یک تکنیک پیشرفته سئو است …
اگر شما نیز ایده های جالب دیگری برای ساخت عنوان سئو دارید؟ در نظرات با ما در میان بگذارید. 🙂